89178498_2934498076571939_76015010061609

Hiirulassa häärää Ida Salonen. Vuonna '92 syntynyt nuori nainen Pirkkalasta Tampereen kupeesta. Nykyinen majapaikka on Sastamalassa Kaukolassa. Luonteeltaani olen pirteä, räiskyvä ja kovaääninen ja minulla on tapana sanoa asiat niinkuin ne ovat.

Olen ollut aina eläinrakas ja kiinnostunut luonnosta, eläimistä ja avaruudesta. Nuorena istuin tuntitolkulla luontodokumentteja katsellen. Myös piirtäminen on ollut minulle rakas harrastus siitä asti.

Nörtiksikin minua voi sanoa. Paljon aikaa kuluu koneella ja tykkään häärätä kotisivujen ja grafiikoiden suunnittelun parissa runsaasti.

Hiirikuume iski minuun 2013 alkukesästä, kun olin päässyt tutustumaan näihin eläimiin lähemmin. Pian minulla olikin jo ensimmäinen naaraslauma. Olin tutustunut kasvattajaan, jonka luona pääsin tutustumaan kasvattamiseen. Siitä se ajatus sitten lähti ja ennen kuin huomasinkaan, oli meillä ensimmäinen poikue syksyllä 2013.

 

Genetiikka ja perinnöllisyys ovat aina olleet mielestäni kiehtovia aiheita. Kasvatuksen alkaessa minulla oli selkeä tavoite kasvattaa näyttelytasoisia pitkäkarvaisia chocolateja. Aloin käydä näyttelyissä aktiivisesti ja hiirimäärä kasvoi nopeasti. Vuoden 2013 lopussa hiiriä oli n.30 yksilöä. Vuoden 2015 lopussa n.100 yksilöä. Korkeimmillaan hiirimäärä on ollut jopa 150. Tällä hetkellä kesyhiiriä on vaihtelevasti 50-80.

Ginka's Gargoyleosaurus

Ch SP Ginka's All In the Golden Afternoon

Hiirula on meillä omassa siihen tarkoitukseen pyhitetyssä huoneessaan. Naaraat asutetaan laumoissa ja urokset majailevat yksinään poikkeuksena luovutusikäiset urokset ja naisissa vierailevat yksilöt.

Asumuksina kesyhiirillä on pääasiassa Bilteman modattuja 47l muovilaatikoita. Kuivikkeena käytän hamppukuiviketta, lisäksi heinää ja sanomalehteä pesäntekomateriaaliksi. Teen myös itse puisia virikkeitä hiirien käyttöön. Hiiret saavat myös luonnosta oksia ja nakerrettavaa pahvia ajankuluksi.

Ruokana käytössä on Rapunzel HiiriMix.